Δυο βδομάδες χωρίς νερό που είναι … ακατάλληλο !

» Το νερό που χρυσόπληρώνουμε όταν το έχουμε, σε πρόσφατη ανάλυση από το χημείο του κράτους, αποδείχτηκε ακατάλληλο για χρήση αλλά και για πότισμα »

Hθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας ένα από τα σημαντικά προβλήματα που απασχολεί την περιοχή που διαμένω τα τελευταία 6 χρόνια και δεν είναι άλλη από τον πολύπαθο Καρτερο.
Δεύτερη εβδομάδα λοιπον χωρίς νερό (και τι νερό!!!) με μικρά παιδιά στο σπίτι που δεν ρώτησαν το δήμο Χερσονήσου και αποφάσισαν να αρρωστήσουν τώρα.!
Το να μην έχουμε στον Καρτερο νερό δεν είναι κάτι νέο! Το να καλείς την αρμόδια υπηρεσία και να σου λέει ότι θα έρθουμε αύριο 2 εβδομάδες τώρα ούτε αυτό είναι περίεργο.

Το ότι ο δήμος Χερσονήσου εξυπηρετεί αποκλειστικά τη Χερσόνησο και αδιαφορεί για τους από εδώ συγγενείς το έχουμε καταλάβει αλλά όλα έχουν ένα όριο και στον Καρτερο το ξεπερνάμε τακτικά κύριοι.

Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε από το δήμο ήταν ότι ψάχνουν για το μηχάνημα που χρειάζεται για να ξεβουλώσουν τη σωλήνα του δικτύου που έχει πρόβλημα. Κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα θα τη βρούμε μας είπαν. Αλήθεια αν είχαμε μια ξενοδοχειακή μονάδα πως θα ένιωθαν? Μήπως να δηλώσουμε κάτι τέτοιο για να έρθουν;
Το καλό το άφησα για το τέλος!  Το νερό που χρυσόπληρώνουμε όταν το έχουμε, σε πρόσφατη ανάλυση από το χημείο του κράτους, αποδείχτηκε ακατάλληλο για χρήση αλλά και για πότισμα. Σε ενημέρωση της υπηρεσίας με την ανάλυση στο χέρι, η απάντηση απλά αφοπλιστική. Αν θέλετε μας είπαν, αυτό έχουμε αυτό πουλάμε. Δεν θέλω να επεκταθώ σε φθορές που έχουν τα δίκτυα στο σπίτι από τα άλατα και το πόσο αυτό επιβαρύνει την υγεία μας! θα αρκεστώ άπλα να το αναφέρω.
Μόλις 500 μέτρα από το σπίτι μας περνάει η μεγάλη σωλήνα που έρχεται από το φράγμα αποσελεμη. Η λογική θα έλεγε να μας συνδέσει ο δήμος ώστε να απαλλαγούμε από το ακατάλληλο νερό και να γλυτώσουμε τις συχνές διακοπές αυτού. θα μπορούσε να συμβεί αυτό μας είπαν αρκεί να αναλάβουμε εμείς τα έξοδα για το δίκτυο μέχρι την πόρτα μας!
Κάτι ακόμα απολαυστικό και αστείο είναι ότι οι υδραυλικοί του δήμου που αλλάζουν κάθε τόσο λόγο του ότι λήγει η σύμβαση τους δεν γνωρίζουν την περιοχή οπότε αρκετές φορές έχει χρειαστεί να εκτελέσουμε και χρέος ξεναγού στα δίκτυα τους!!!
Πραγματικά γιατί πληρώνουμε όλα αυτά τα τέλη ύδρευσης?
Αφού νερό δεν έχουμε !!
Μην μου πείτε ότι θυμάστε και ότι το νερό είναι ακατάλληλο!
Αφού ο δήμος αυτό έχει, αυτό πουλάει!

Με θαυμασμό στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος και στο δήμο Χερσονήσου,

Χ.Γ.

Πηγή –  cretalive

Κρήτη FM

Ο Κρήτη FM 100.3 βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και αναμεταδίδει 24 ώρες την ημέρα κρητική παραδοσιακή μουσική

Μπορεί να σας αρέσει επίσης...